Candidatura d'Unitat Popular

Territorial Ponent-Pirineus

La CUP de Ponent demana aturar les ajudes a l’Aeroport d’Alguaire

La Candidatura d’Unitat Popular ha anunciat aquest dilluns que demanarà a la Diputació de Lleida l’aturada de qualsevol ajuda a l’aeroport d’Alguaire fins que no s’aclareixin les informacions aparegudes aquest diumenge al mitjà digital CRÍTIC sobre irregularitats econòmiques en el control de les concessions.

Aeroport d'Alguaire

La Candidatura d’Unitat Popular ha anunciat aquest dilluns que demanarà a la Diputació de Lleida l’aturada de qualsevol ajuda a l’aeroport d’Alguaire fins que no s’aclareixin les informacions aparegudes aquest diumenge al mitjà digital CRÍTIC sobre irregularitats econòmiques en el control de les concessions.

 

Cal recordar que La Diputació va destinar el 2016, 180.000 euros a l’aeroport d’Alguaire, 150.000 a raó del conveni per a la “gestió econòmica” de la infraestructura i 30.000 més com a “ajut per activitats” i que, des de la seva inauguració, ha estat una de les administracions públiques que ha abocat subvencions elevades a un equipament que mai no ha complert els seus objectius de rendibilitat social i econòmica

 

La CUP va ésser l’única formació política a la Diputació de Lleida que va votar en contra dels pressupostos d’aquesta institució fent especial èmfasis amb els 150.000 € del conveni amb aeroports públics de Catalunya, per a la gestió de l’aeroport d’Alguaire.

 

La formació considera els fets denunciats per CRITIC d’extrema gravetat per la suposada connivència entre l’aeroport i les concessionàries a les quals se’ls perdonava deutes mentre l’administració pública hi abocava contínuament ajudes. Per tot plegat, fa una crida a aturar cautelarment aquestes ajudes i demana que, des de la Diputació, s’exigeixin explicacions urgents a la Generalitat i responsabilitats en el cas que es demostrin les informacions del mitja digital.

 

A més a més, anuncia que en el proper Ple portarà una proposta per tal que, des de la Generalitat, es tramiti de manera urgent un pla de viabilitat d’un aeroport que va ésser impulsat pel govern tripartit i que va néixer sense un pla comercial sobre la taula.

 

Finalment la CUP recorda la seva ferma oposició a les privatitzacions dels serveis públics i de les infraestructures estratègiques que, com la realitat suposa, son una font de malbaratament de recursos públics.