Candidatura d'Unitat Popular

Territorial Ponent-Pirineus

La Segarra rebutja que el PSC de Lleida presideixi el Centre de Normalització Lingüística

El Consell Comarcal de la Segarra aprova una moció de la CUP instant a consensuar un candidat alternatiu a presidir aquest òrgan de normalització lingüística

El Consell Comarcal de la Segarra aprova una moció de la CUP instant a consensuar un candidat alternatiu a presidir aquest òrgan de normalització lingüística

 

La CUP de Ponent ha expressat el seu rebuig a que el Consell del Centre de Normalització Lingüística (CNL) de Lleida continuï presidit per Montse Parra, representant de l’Ajuntament de Lleida en aquest òrgan. El CNL de Lleida és la representació territorial del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) de Catalunya i en el seu consell hi estan representats, a més de la Paeria de Lleida, tots els Consells Comarcals de Ponent, Pirineu i Solsonès i algunes entitats, com Òmnium Cultural i l’Ateneu Popular de Ponent.

 

La CUP considera que el pacte de les engrunes entre el PSC i Ciutadans a la ciutat de Lleida suposa, de facto, una regressió de l’estatus de la llengua catalana i una modificació encoberta del reglament d’usos lingüístics que ja s’està duent a terme, fet que vénen denunciant diferents forces polítiques de l’oposició municipal. En conseqüència, la CUP veu absurd i surrealista que un òrgan que té com a missió promoure i dirigir la normalització lingüística al territori estigui presidit per la representant d’un equip de govern que, a canvi que C’s mantingui Ros a la poltrona, promou sense cap mena de vergonya la desnormalització del català a la ciutat.

 

Per aquest motiu la CUP ha presentat mocions a tots els òrgans supramunicipals on té representació: la Diputació de Lleida i el consells comarcals del Solsonès, el Segrià, l’Urgell, el Pallars Sobirà i la Segarra. En el cas de la Segarra, el ple del Consell Comarcal va aprovar la moció amb els vots afirmatius de la pròpia CUP (1), d’ERC (7), de MES (1), dels Independents de la Segarra (1) i de 3 dels representants de CiU. Els cinc representants restants de CiU es van abstenir i l’únic vot en contra va ser el del representant del PSC. Cal destacar que en totes les institucions on els vots de CiU han estat decisius la moció no s’ha pogut aprovar.