Candidatura d'Unitat Popular

Territorial Ponent-Pirineus

La CUP denuncia el pacte sociovergent al CNL Lleida amb la inhibició d’ERC

Avui s’ha reunit el Consell de Centre del Centre de Normalització Lingüística de Lleida (CNL Lleida) Lleida, amb la presència excepcional de la Directora general de Política Lingüística, amb l’objectiu d’escollir la figura que ha de presidir el CNL.                        

Cal recordar que, fruit del pacte del PSC amb Ciudadanos, que retalla els drets del català a la ciutat i aposta pel bilingüisme,  la que fins ara era la presidenta del CNL Lleida, Montse Parra, havia deixat de ser una candidata de consens i que, des d’ERC i la CUP s’havia apostat per un nou candidat o candidata que aconseguís aquest consens.

En els darrers dies, un pacte entre Àngels Ros i Joan Reñé ha posat sobre la taula una presidència compartida entre Montse Parra i la vicepresidenta de la Diputació, Rosa Pujol, un pas més en la sociovergència que governa la Diputació, i que avui s’ha dut al Consell de Centre del CNL Lleida.

Cal recordar que tres Consells Comarcals (Solsonès, Segarra i Pallars Sobirà) presidits pel PDCat i ERC, van votar en el seu moment a favor de buscar una figura de consens per presidir el CNL Lleida, i en contra de la proposta del PSC. I avui han canviat, inexplicablement, el seu sentit de vot.

La CUP apostava perquè al Consell d’aquest matí, vista la divisió i la presentació de diferents candidatures,  la Generalitat decidís ajornar la decisió fins d’aquí uns mesos, per tal de cercar el consens que creiem absolutament necessari. La realitat, però, ha estat que al final, davant la divisió interna del PDCat i el silenci inexplicable d’ERC, només s’ha posat sobre la taula l’opció sociovergent de presidència compartida, que és la que s’ha acabat aprovant, per assentiment general i sense cap discussió.

La CUP expressa la seva consternació i indignació més absoluta davant la fructificació inexplicable del pacte sociovergent, i el silenci dels representants d’ERC, amb els quals havíem acordat la presentació d’un candidat alternatiu que forcés la Direcció General de Política Lingüística a ajornar qualsevol nomenament, a l’espera de trobar la desitjada figura de consens.

 

Lleida, 16 de març de 2017     

La CUP expressa la seva consternació i indignació més absoluta davant la fructificació inexplicable del pacte sociovergent