Candidatura d'Unitat Popular

Territorial Ponent-Pirineus

La CUP exclosa del ple d'investidura de la nova presidenta de la Diputació

La decisió de convocar el ple d’investidura en un moment en que el nostre grup no pot fer efectiva la representació que el poble li va atorgar és una manca de sentit democràtic a l’aprofitar-se d’una situació –l’absència del diputat de la CUP, que encara no ha rebut l’acta de la Junta electoral, i la del diputat d’UA per trobar-se de viatge- que permetrà al grup polític de CiU tenir avui una majoria que no va obtenir a les urnes.  

Amb la renúncia de Joan Reñé a la presidència, Rosa Maria Perelló podia exercir uns dies de presidenta accidental i convocar el ple en el moment en que hi poguessin assistir la totalitat de diputats i diputades, sense que el funcionament ordinari de la Diputació en resultés afectat.

La manca d’encert en la convocatòria del ple en que presumptament s’ha d’iniciar una nova etapa no ens ha de desviar el focus d’atenció d’allò que realment és important: la investigació per corrupció del president sortint Joan Reñé. En aquest sentit, la CUP insisteix en que s’arribi fins al final i amb la màxima celeritat possible en la investigació del cas i en que totes les persones que hi estiguin implicades assumeixin les seves responsabilitats penalment i, si es el cas, políticament.

Entenem que si Joan Reñé ha renunciat al càrrec de president de la Diputació “per no esquitxar la institució”, per coherència política, també hauria de dimitir de diputat. Que Reñé renunciï a la presidència per a no perjudicar la imatge de la Diputació però que, al mateix temps, mantingui l’acta de diputat provincial per a beneficiar-se dels serveis jurídics de la institució des d’on, presumptament, va cometre els delictes pels que se l’investiga, no ajuda gens a la prestesa neteja de la imatge institucional d’un ens caduc, presidencialista i opac.

Per tot l’exposat insistim en reclamar que la renúncia de Reñé com a president de la Diputació vagi acompanyada de la seva dimissió com a diputat provincial

 

Joan Reñé ja és expresident de la Diputació de Lleida... tot i que continua de diputat. La CUP, en canvi, no pot assistir al ple d'investidura perquè s'ha convocat abans que arribi la credencial del nou diputat Josep Cabré