Candidatura d'Unitat Popular

Territorial Ponent-Pirineus

Moció de condemna a la violència policial espanyola (Diputació de Lleida)

El PDeCAT, ERC i la CUP, presenten una moció conjunta al ple de la Diputació de Lleida en condemna a la violència i la repressió efectuada per la policia espanyola durant el referèndum d'autodeterminació de l'1 d'octubre

Text de la moció:

MOCIÓ DE CONDEMNA DE LA VIOLÈNCIA I REPRESSIÓ EFECTUADA PER LA POLICIA EL DIA 1 D’OCTUBRE A CATALUNYA

El diumenge 1 d’octubre de 2017 passarà a la història a Catalunya per la vergonya d’un Estat espanyol repressor que ha exercit una dura violència davant d’uns ciutadans absolutament indefensos. Però sobretot restarà en els nostres cors i en la nostra memòria per l’actitud cívica, serena, coratjosa, pacífica i persistent d’uns ciutadans que van sortir a votar i exercir la democràcia malgrat les amenaces i l’estat de setge i por.

Per aquest motiu, la Diputació de Lleida,

ACORDA:

PRIMER.- Condemnar de forma enèrgica, alta i clara tota la violència injustificada generada per l’Estat espanyol, emparat pel seu Govern, contra veïns i veïnes dels nostres pobles i ciutats que l’únic que volien és decidir i exercir la democràcia. Unes agressions dictades pel govern de l’Estat que van provocar més de 900 ferits, quatre d’ells ingressats en centres hospitalaris.

SEGON. Donar tot els recolzament i suport a les persones ferides durant les càrregues policials d’ahir a Catalunya.

TERCER.- Exigir la retirada dels efectius policials del Cuerpo Nacional de Policia i la Guardia Civil enviats de manera expressa per impedir l’exercici democràtic de votar en un referèndum, reprimint amb violència les llibertats i drets fonamentals de la ciutadania. Demanar que el Govern de l’Estat assumeixi totes les responsabilitats pels danys personals i materials conseqüència d’aquesta brutal repressió.

QUART.- Reconèixer l’actitud, valentia i el comportament cívic i pacífic de més de 2 milions de persones que aquest diumenge es van expressar a les urnes, tot i l’estat de terror que va voler imposar l’Estat espanyol, i als qui se’ls va usurpar el vot ja dipositat dins d’urnes requisades.

CINQUÈ.- Demanar la mediació i el suport de les institucions europees i de la comunitat internacional perquè els catalans tenim dret a decidir el nostre futur.

SISÈ.- Deixar constància que la Diputació de Lleida i els seus càrrecs electes estaran al costat d’allò que decideixin les institucions catalanes, Govern català i Parlament de Catalunya.

SETÈ.- Notificar aquest acord al Govern de la Generalitat de Catalunya i al Parlament de Catalunya.